Medimagazin logo

Saldırıdan sonra hastaneye geri dönemedi: Artık hasta bakamam

Hastası Bayram Nargüler’in bıçaklı saldırısına uğrayan Dr. Ertan İskender, psikolojisi altüst olduğu gerekçesiyle göreve dönemedi. Dr. İskender yaşadıklarını, “Elim iyi ama psikolojim kötü. Psikiyatrik tedavi alıyorum. Doktorumun ‘hastaneye gitmeyi dene’ tavsiyesine uyup gittim ama içeri giremedim. Bu psikolojiyle hasta bakmam da doğru olmaz” diye anlattı.
Kaynak: Hürriyet - Fatma Aksu
Saldırıdan sonra hastaneye geri dönemedi: Artık hasta bakamam
Doktor Ertan İskender
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hürriyet'te Fatma Aksu'nun haberine göre, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji Asistanı Doktor Ertan İskender, 27 Mayıs’ta saldırının yaşandığı gün poliklinikte görevli değildi. Daha önce hayatını kurtardığı ve yakından tanıdığı hastası Bayram Nargüler taşkınlık yapınca onu sakinleştirmek için polikliniğe indi ancak bıçaklı saldırıya uğradı. Sağ elinin parmakları neredeyse kopma derecesine geldi. Meslektaşları, genç cerrahı yeniden mesleğe döndürebilmek için tüm maharetlerini ortaya koydukları bir ameliyatla parmakları yerine dikti.


Hastası tarafından bıçaklanan cerrah: Meslek hayatım bitebilir


3 ayda saçları döküldü

Eli mesleğe dönebilecek kadar iyi olsa da bozulan psikolojisi nedeniyle hastaneye gidemediğini söyleyen Dr. Ertan İskender, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Saldırıdan önce çok mutluydum. Her şey yolundayken niye böyle oldu? En çok bunu sorguluyorum. Nasıl çalışacağım? Başka bir iş mi yapsam? Hiçbirine cevabım yok şu an için. Elimde kısıtlılık yok. Sinir kesi olduğu noktada nöroma (sinir sıkışması) gelişmiş. O noktaya dokununca parmağımın ucuna doğru elektriklenme, acı oluyor. Küçük bir ameliyat gerekiyor. Bacaktaki uyuşukluk devam ediyor. Üç ayda saçlarım döküldü, sakallarım beyazladı. Gözümde vitiligo vardı, elime de sıçradı.


Hastasının bıçaklı saldırısına uğrayan doktor Ertan İskender: Sevgi ve destek mesajları beni ayakta tuttu


"Hastaneye giremedim"

Duruşmaya katılmak zorundaymışım. Bu da beni strese sokuyor. Sinirliyim, kırgınım, bıkkınım. O hastaneye nasıl gideceğim, her şey gözümde büyüyor. Çok ciddi bir iş yapıyorum. Bu psikolojiyle hasta bakmam da doğru olmaz. Doktorumun ‘hastaneye gitmeyi dene’ tavsiyesine uyup gittim ama içeri giremedim. Hastanenin çevresinde dolaşıp döndüm.”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Dr. Ertan İskender’i yaralayan Bayram Nargüler’e geçtiğimiz hafta ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘hakaret’ suçlarından dava açtı. Nargüler’in 30 yıl hapsi isteniyor.


Bıçaklanan doktor: Mesleği bırakmayı çok ciddi anlamda düşünüyorum


"Ya psikopat bir tanıdığı varsa"

Saldırı görüntülerini önceden izlemediğini söyleyen Dr. Ertan İskender, “Haberlerde görüntüleri izleyince tekrar kötü oldum. 1 aydır hiç aklıma gelmiyordu. O kadar unutmak istiyordum ki, ifademde, olay günü yanımda kimler olduğunu hatırlayamadım. ‘Yanıma Pınar ve Sena vardı’ diyorum. ‘Pınar kim?’ diyorlar. Öyle bir isim yoktu. Bu da beni açıkçası daha çok üzdü... İfade verdikten ve görüntüleri izledikten sonra uyku düzenim bozuldu tekrar. Geceleri kâbuslar görüyorum. Hastane... O olay geliyor aklıma direkt. O videoyu izleyince durumun ne kadar vahim olduğunu gördüm. Hasta yakınlarını tanımıyorum. Aynı yere gidip gelemem. Belki yerli belki yersiz bir korku ama korkuyorum. O hastaneye dönmek istemiyorum. Allah korusun, bir psikopat tanıdığı vardır. Sabıkalı bir insan. Tekrar saldırı olmayacağı ne malum?“ dedi.


Doktor Ertan İskender'in bıçaklı saldırıya uğradığı anın görüntüleri ortaya çıktı: Güvenliklerin gözü önünde yaşanmış


 

dr. ertan i̇skender
doktor
bıçaklı saldırı
hastane
Yorum (6)
Hasan Akdemir
Trafik kazası geçirdikten sonra araba süremem diyenler de, en iyi ilaç olan zamanla duruma alışıyor. Yetişmiş bir beyni kaybetmek topluma yapılacak en büyük darbedir.
32
Cevapla
A
Kaderde ne varsa o olur kardeşim. Olayı zamana bırak. Zaman herseyin ilacıdır. 1 sene ücretsiz izin al. Sonra tekrar durumu değerlendirirsin
12
Cevapla
ismail yetenek
Bıçaklı saldırıya uğrayarak ölüm korkusu yaşamış biri sözkonusu burada.Yapabileceği en mantıklı şey avrupada dr. luğa devam etmek kanaatimce.Risk her yerde ama türkiye ile mukayese olmaz avrupa..
30
Cevapla
dr
Pırıl pırıl bir genç doktorun hayatının baharında yaşadıklarına bakar mısınız ? Psikopat, maganda bitmez, kökünü de kazıyamazsın. Önemli olan bu tiplerin elini kolunu sallayarak ortalarda dolaşıp topluma ve bireylere verdiği zararları engellemek. Bu pimi çekilmiş bombalardan hastanelerde mebzul miktarda bulunduğuna göre, sağlık kuruluşlarında üst düzey koruma önlemlerinin alınması şart. Şu anki durumda hastanelerin çoğunda bir X ray cihazı bile yok. Olsaydı en azından şu bıçaklı yaralama olmazdı.
60
Cevapla
Hasan Kerbiç
Kaderde ne varsa olur diye,ye dayağını otur aşağıya diyecek halimiz yok.Bıçak ve dayak yeme karşılığında alınacak tavır da kadere dahildir..
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir