Medimagazin logo

Sağlıkta şiddeti önlemesi planlanan kitapçığa tepkiler: ‘Zaytung haberi sanmıştık’

Sağlıkta Şiddete Karşı Eylem Planı kapsamında çıkarılan “Yöneticiler, Sağlık Çalışanları, Hasta ve Hasta Yakınları İçin Eğitim/İletişim Kitapçığı”na sağlık çalışanları tarafından tepki ile karşılandı. Kitapçıkta Sağlıklı Tutum, Davranış Geliştirme Süreçleri başlığındaki tavsiyeler ‘derin nefes alın, sizi en çok mutlu eden anı hayal edin, sakin kalın, mümkünse espri yapın’ hekimlerce tepki ile karşılandı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlıkta şiddeti önlemesi planlanan kitapçığa tepkiler: ‘Zaytung haberi sanmıştık’
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık çalışanları yaşanan her sağlıkta şiddet olayında Sağlıkta Şiddet Yasası taleplerini yinelerken Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanları, hasta ve hasta yakınları için bir iletişim kitapçığı yayımladı.


Sağlıkta şiddeti önleme kitapçığında dikkat çeken öneri: Mümkünse espri yapın 


Kitapçıkta sağlık çalışanlarına tavsiyelerin yer aldığı bölümler sağlık personelleri tarafından tepki ile karşılandı. Hekimlerce sahadaki çalışma koşullarından bihaber hazırlandığı ileri sürülen kitapçık için gelen tepkiler şu şekilde:

sağlıkta şiddet
sağlık iletişimi
Yorum (13)
Uzm Dr
Ülke gündemi ile ilgili sosyal medyada siyasilerden yapılan her konuşmada son günlerde bir Zaytung tadı var zaten.
22
Cevapla
bu doktor bilmiyor
maddeler arasına '' DOKTOR HİKMET SAHİBİ OLMALIDIR'' yazılmamış... yoksa onu sevmiyorlar mı ?
65
Cevapla
m. murat
"Mercimek çorbası gibi fokurdayıp köpürme hemen sen de!" diye bir espri yapsam... Hasta-hasta yakını saldırmayacağı varsa saldırır. Bu da benim espri anlayışım. Hadi Bakanlık buyursun çözümlemesini yapsın.
40
Cevapla
A
Benim bir süredir kullandigim rumuzum zaten bir eşek sesi. 10 yıldan uzun süredir buraya şiddetin önlenmesi için gereken tedbirleri yazmaktan bihal olduk ; baktık kimse takmıyor, ben de rumuzumu eşek sesi yaptım. Ben buradan defalarca yazdım ki şiddet vakalarının artması dolaylı yoldan hasta memnuniyetini düşürecektir. Çünkü hastayı memnun edecek olan ancak doktordur. Doktor şiddet riski nedeniyle poliklinik önünde sıra olmasın diye hastaları başından savarsa bunun sıkıntısını hastalar çeker. Dolayısıyla bakanlık bizden önce vatandaşın sağlık memnuniyetini arttırmak için hiç vakit kaybetmeden bir an evvel şiddeti sıfıra indirecek adımları atmalıdır.
58
Cevapla
Gül
Yazık insanlar ne hale gelmiş. kitapçığı okudum. Sağlık çalışanları için çok önemli ve aydınlatıcı bilgiler var. Hastalar için de bölüm hazırlanmış hasta eğitimleri de düzenlenmiş ama muhalefet etmek bazı kişilerin gözünü kör etmiş. Bu siteyi de ciddi bir site olarak görüyordum ama sanki bir takım hesaplar içinde hareket ediyor.
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir